MENU

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

ΝΕΑ ΑΠΟ Α1 ΕΣΚΑ-Η

Η πολυτιμότερη 5άδα του πρώτου γύρου:

Πλέι μέικερ: Κοτσέτας (ΑΓΕΖ): Ο ιθύνων νους των νησιωτών, από τον οποίο κρέμεται το οργανωτικό κομμάτι. Βέβαια, αποτελεί και τον πρώτο σκόρερ της ομάδας και είναι ο βασικός της καταλύτης.

(Αλλαγή): Μαλλής (Ακράτα): Ο 17χρονος πόιντ γκάρντ της Ακράτας έχει λάμψει με τις εκπληκτικές του παρουσίες και αποτελεί τον κύριο λόγο, για τον οποίο οι «κιτρινόμαυροι» έχουν εδραιωθεί στην 4η θέση της βαθμολογίας.

Σούτινγκ γκάρντ: Μάκης Χατζής (Νίκη Προαστείου): Ο 23χρονος παίκτης της Νίκης Προαστείου επέστρεψε, ύστερα από 2 χρόνια παρουσίας στην Α ΕΠΣΑ και τα πηγαίνει περίφημα, με τα χρώματα της νέας του ομάδα. Πολύ καλός σε άμυνα και επίθεση, τα δίνει όλα σε κάθε παιχνίδι και η Νίκη πέτυχε διάνα με την απόκτησή του.

(Αλλαγή): Κιούφης (Πανηλειακός): Ο Βαγγέλης Κιούφης θεωρείται ως ένας από τους καλύτερους σκόρερ και φέτος το αποδεικνύει ξανά. Ο πολύπειρος σούτινγκ γκάρντ βρίσκεται στην 2η θέση του πίνακα των σκόρερ και οδηγεί εκ του ασφαλούς τον Πανηλειακό.

Σμολ φόργουορντ: Γιούπης (Ήφαιστος/Αχιλλέας): Δεν θα μπορούσε να λείπει από την βασική 5άδα ο αρχισκόρερ της κατηγορίας, που έχει οδηγήσει την ομάδα του Φιλίππου στην 2η θέση και πραγματοποιεί εντυπωσιακές εμφανίσεις.

(Αλλαγή): Δημόπουλος (Κρήνη ΄97): Η έκπληξη του πρώτου γύρου. Σημείωσε 31 πόντους επί του Ήφαιστου και 31 κόντρα στην ΑΕΛ και γενικότερα στα τελευταία παιχνίδια των «ερυθρόλευκων» έχει κλέψει την παράσταση.

Πάουερ φόργουορντ: Λιούρδης (Παναχαϊκή): Από τους λίγους που παρέμειναν από το περυσινό ρόστερ της Παναχαϊκής. Ο Δημήτρης παλεύει σε κάθε ματς, είναι ο πρώτος σκόρερ της «βασίλισσας» και μαζί με τους Γατσούλη, Παναγόπουλο και Ρουμελιώτη προσπαθούν να οδηγήσουν την Παναχαϊκή σε ένα καλό πλασάρισμα.

(Αλλαγή): Ζίζηλας (Ακράτα): Ο Νίκος Ζίζηλας έμεινε στην Ακράτα και δεν πήδηξε από το καράβι, άσχετα αν η ομάδα υποχρεώθηκε να επιστρέψει στην Α1 ΕΣΚΑ-Η, λόγω οικονομικών προβλημάτων. Μαζί με τους Μάλλη και Μπιτσάκο συνθέτουν μία επικίνδυνη τριπλέτα, η οποία είναι ικανή για το καλύτερο και δεν φοβάται κανέναν αντίπαλο.

Σέντερ: Λυκούδης (Αχαγιά'82): Ο μόνος διασωθείς από την απογοήτευση του 1ου γύρου, που ακούει στο όνομα της Αχαγιάς. Ο έμπειρος σέντερ της ομάδας του Ντέγιαν Στάνκοβιτς διανύει περίοδο φόρμας, ηγείται σε άμυνα, επίθεση και ριμπάουντ και είναι ότι καλύτερο έχει να επιδείξει η συγκεκριμένη ομάδα.

(Αλλαγή): Μπονίκος (ΑΓΕΖ) και Χουλιάρας (Νίκη Προαστείου): Οι εν λόγω παίκτες μοιράζονται αυτήν την θέση, καθότι το αξίζουν δικαιωματικά. Ο μεν Μπονίκος αποτελεί το «βαρύ πυροβολικό» στην ρακέτα της Ζακύνθου (και 1ος σκόρερ της), ενώ ο δε Χουλιάρας προσδίδει εμπειρία και καθαρό μυαλό στην Νίκη Προαστείου, αφού οι συστάσεις για την αξία του και τις παραστάσεις του περισσεύουν.

Σημαντικά στοιχεία:
Η καλύτερη έδρα: Ζάκυνθος (6-0)
Το καλύτερο σερί νικών: Ζάκυνθος με 11 διαδοχικές νίκες
Η καλύτερη επίθεση: Ζάκυνθος με 1049 πόντους
Η καλύτερη άμυνα: Γλαύκος με 697 πόντους
Η χειρότερη επίθεση: ΕΑΠ με 524 πόντους
Η χειρότερη άμυνα: ΕΑΠ με 907 πόντους
1ος σκόρερ: Γιούπης (Ήφαιστος/Αχιλλέας) με 288 (26)
1ος τριποντέρ: Καλλίγας (Πυρσός) με 37 τρίποντα

Συντάκτης: Γιάννης Γεωργακόπουλος


-- MVP της 13ης αγωνιστικής:


Νίκος Δημόπουλος (Κρήνη ΄97): Ο Δημόπουλος γίνεται ο πρώτος παίκτης της Α1 ΕΣΚΑ-Η, που κλέβει την παράσταση για 2η διαδοχική αγωνιστική και αποτελεί τον βασικό συντελεστή, στην αξιοπρόσεκτη πορεία της ομάδας του Ανδρέα Παπαδημητρίου. Ο σούτινγκ γκάρντ των «ερυθρόλευκων» έβγαλε πάλι «30άρι» (30 (4)) και οδήγησε την Κρήνη ΄97 στην άλωση της έδρας της ΑΕΛ (82-74).

1ος σκόρερ (13η): Δημόπουλος (Κρήνη ΄97) με 30 (4)
1ος τριποντέρ (13η): από 4 τρίποντα οι Κακολύρης (ΑΕΛ), Δημόπουλος (Κρήνη ’97), Καλλίγας (Πυρσός), Αλ.Παπαγιάννης (Πανηλειακός)
Η καλύτερη άμυνα (13η): Προμηθέας (δέχθηκε 31 από ΕΑΠ)
Η καλύτερη επίθεση (13η): ΑΓΕΖ (πέτυχε 90 επί της Αγυιάς)
Το αποτέλεσμα της 13ης: Νίκη Προαστείου-Ακράτα 63-32

Η 5άδα της 13ης:

1 Τερζής (Γλαύκος)
2 Δημόπουλος (Κρήνη ΄97)
3 Γιούπης (Ήφαιστος)
4  Κακολύρης (ΑΕΛ)
5 Ζέβλας  (Αγυιά)
Η αλλαγή: Παναγιωταρόπουλος (Κρήνη ΄97), Γατσούλης (ΠΓΕ)
Πηγή basketzoom.wordpress.com Συντάκτης: Γιάννης Γεωργακόπουλος

-- Παραίτηση Κολλιόπουλου - Σταματά ο Κακολύρης
Αμέσως μετά την αναμέτρηση με την Κρήνη συζήτησαν παράγοντες, παίκτες και προπονητής της ΑΕΛ για τα προβλήματα που υπάρχουν στην ομάδα τις τελευταίες εβδομάδες. Παρών στη συζήτηση και ο παραιτηθείς από το Δ.Σ. Κώστας Χριστόπουλος.
Τελικά, ο Φάνης Κολλιόπουλος ανακοίνωσε ότι παραιτείται και αναμένονται εξελίξεις τις επόμενες μέρες, δηλαδή αν η διοίκηση θα κάνει δεκτή την παραίτηση, ή αν ο προπονητής θα επιμείνει σε αυτή.

Επίσης, ο Γρηγόρης Κακολύρης ανακοίνωσε παρουσία όλων ότι λόγω επαγγελματικών, οικογενειακών και άλλων υποχρεώσεων σταματά από την ομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου